Rijles voor leerlingen met faalangst, ADHD en autisme

De rijinstructeurs van Autorijschool Van der Drift zijn gespecialiseerd in de begeleiding van leerlingen met faalangst, ADHD en autisme. Voor mensen met faalangst, autisme, ADHD of verwante problemen is het aanleren van de benodigde vaardigheden vaak minder vanzelfsprekend. Dit terwijl zij als ieder ander capabel zijn om auto te rijden. Wij zorgen er door de juiste begeleiding tijdens onze rijlessen voor dat het ook voor leerlingen met deze eigenschappen goed mogelijk wordt om het rijbewijs te halen en met zelfvertrouwen de weg op te kunnen.

Faalangst

Als je faalangst hebt of gewoon moeilijk-lerend bent, kost je rijopleiding vaak veel tijd en energie. Onze instructeurs hebben een extra cursus bij de Compact opleidingen gevolgd, waarmee ze bevoegd faalangstinstructeurs zijn. Ze voelen hun leerlingen goed aan en ze kunnen zich prima aanpassen aan degene die op de stoel naast hun zit. De instructeurs kijken niet alleen naar iemands beperkingen, maar vooral ook naar zijn of haar mogelijkheden. Het snel halen van het rijbewijs is daardoor zeker geen onmogelijke opgave. Vanuit een vertrouwensband, kunnen ze prima datgene eruit halen wat nodig is om iemand op te leiden tot een veilige en vlotte bestuurder.

Leerlingen kunnen een regulier examen doen, of eventueel een speciaal faalangstexamen.

Autorijschool van der Drift haalt hiermee heel goede resultaten. Veel leerlingen slagen zelfs de eerste keer! De lesprijzen voor een faalangst-leerling zijn het zelfde als voor een andere leerling behalve de examens deze liggen iets hoger dan de gewone examens. Bij de meeste faalangstleerlingen worden individuele theorie examens aangevraagd.

Autisme of ADHD

Ook mensen met autisme of ADHD zijn bij Autorijschool Van der Drift aan het juiste adres. Om deze leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden, wordt door verschillende instructeurs aanvullende opleidingen gedaan. Zo worden we op basis van de beschikbare mate van bijscholing zoals erkend door Spectrum Nederland gerankt als ‘Instructeur met basiskennis en vaardigheden rondom autisme en/of ADHD’. Zie voor meer informatie de website rijles-en-autisme.nl.

Met deze extra kennis bieden we ook leerlingen met autisme of ADHD passende begeleiding tijdens de rijles. Zo kan ook iedereen met autisme of ADHD op een vertrouwde manier zijn rijbewijs halen.

Gratis proefles

Start je rij-opleiding of opfriscursus bij Autorijschool Van der Drift met een gratis proefles. De proefles is volledig vrijblijvend.

Begin ook met het nemen van rijlessen

Begin ook met het nemen van rijlessen

Bel ons om je eerste rijles in te plannen

Bel ons om je eerste rijles in te plannen